Da jeg hastigt nærmer mig tiden for udgivelsen af min bog, der går dybt i det sensitive hjerte, og i både fin og smertelig sårbarhed, synes jeg at denne blog er en fin appetitvækker på noget af det, jeg i bogen, behandler mere dybdegående:

 

Da jeg hastigt nærmer mig tiden for udgivelsen af min bog, der går dybt i det sensitive hjerte, og i både fin og smertelig sårbarhed, synes jeg at denne blog er en fin appetitvækker på noget af det, jeg i bogen, behandler mere dybdegående:

I mine blogs om stress har jeg ofte fokuseret på forhold som selvværd, energiadministration og sensitivitet.
Og det er meget vigtige faktorer i vejen mod et stressfrit liv.

Når jeg taler om stress, så taler jeg om den alvorlige af slagsen. Den der lægger livet ned eller bliver til kroniske symptomer i krop og sjæl. Den stress, der bliver til en måde at fungere på , og som hænger sammen med traumer og dybere lag i personligheden.

Jeg vil her nævne et forhold, der er værd at holde øje med:

Selvfortællinger og ubevidste overbevisninger.

Mange af os opererer fra dybe sår og ubevidste opfattelser os selv og verden. Jeg opdagede fx en gang nogen om mig selv:

Jeg var som ung en højsensitiv og usikker pige , der led af mange skam - og forkerthedsfølelser. Som følge deraf valgte jeg mig ind i fornedrende og destruktive forhold eller venskaber, hvor jeg var på overydelse.

Efterhånden har jeg arbejdet mig ind i selvkærligheden, fundet en følelsesmæssig intelligent mand og ligeværdige venner.

Alligevel har jeg overset nogle dybe selvfortællinger, som har styret mit liv og udmattet mig. Jeg har søgt oprejsning for fortidens skam ved hele tiden, at skulle bevise overfor mig selv og omverdenen, at jeg er dygtig og god. Jeg har arbejdet ud fra mit sår og langt mindre ud fra lyst og motivation. Jeg har også arbejdet ud fra mit sår som psykolog., Alle skulle føle sig set hos mig og ikke føle sig ensomme, som jeg en gang gjorde. Jeg skulle være superpsykologen, der aldrig svigtede.

Men det kan ingen leve op til, kun gøre deres bedste. Og for mig har det kostet en del ekstra kilo på kroppen og mange spændinger og skavanker.

Det er så vigtigt at vide, hvorfor vi gør det vi gør. Hvorfor noget bliver så vigtigt, at det er værd at ofre sin trivsel på? På et dybt ubevidst plan, kan der være meget på spil. I forælderrollen, på jobbet, i parforholdet.

Vi projicerer tit vores egen smerte over på børn, partnere, kolleger og render rundt i et hamsterhjul for at føle, at vi er gode nok. Det kan skabe en dyb, kronisk stress i nervesystemet, der til sidste er i konstant alarmberedskab. Derfor er det vigtig at vide:

Hvad er dine dybeste selvfortællinger? Hvilke sår driver gæk med dig? Det liv kan ændre sig, når du finder ud af dette.

Det handler ikke om, at være god nok, det handler om at være sandfærdig og møde sig selv, der hvor man er. Herfra starter den healende selvaccept.

Jeg har lavet en CD til sensitive hjerter, til forståelse og lindring af dyb stress. Samspillet mellem denne CD og arbejdet med ovenstående spørgsmål kan være behjælpeligt. Du kan også med held supplere med min først CD til sensitive hjerter, der går dybt i selvkærligheden.

Husk : SELVKÆRLIGHED ER DIN FØLELSESMÆSSIGE LIVSFORSIKRING! Og du er præcist som du skal være.

CD erne kan købes på her: http://streaming.energi-psyk.dk/  

PS! Hvis du vil vide, når bogen kommer, så meld dig på nyhedsbrev, her på siden.

Kærligst
psykolog
Emilie Jahnnie Sigård.

Af aut. psykolog
Energipsykologisk Center
Energipsykologisk Center

Aut. Psykolog, forfatter, foredragsholder og sanger. Emilie Jahnnie Sigård

Aut. Psykolog, forfatter, foredragsholder og sanger
Emilie Jahnnie Sigård

Energipsykologisk center

tlf:2684 4596
mail@livsvejlederen.dk

Bog af Emilie Jahnnie

Det sensitive hjerte - Når alle døre står åbne


DKK 299,00


Psykolog Emilie Jahnnie Sigård læser op fra sin unikke bog om sensitivitet

Pressemeddelelse
Det Sensitive Hjerte

I ny bog giver psykolog og kunstner et anderledes bud på, hvordan livet leves med sensitivitet og sårbarhed

Læs mere her