Når du rejser indad, så rejser du mod større bevidsthed om dig selv. Du rejser med et åbent sind og et åbent hjerte, du rejser for at kende alt det du møder. Det er denne parathed, der er så smuk i sig selv.

 

Der er meget guld at finde i eventyr og symboler, og derfor har jeg i årevis arbejdet med en metode, som jeg kalder "Symbolhaven".  Jeg har kaldt den en indre rejse mod Selvkærlighed, men vælger nu at kalde den en indre rejse mod Kærlighed eller Indre Kærlighed, fordi alt slags Kærlighed er - ja, Kærlighed. Og den kærlighed vi føler i forholdet til os selv er forudsætningen for den kærlighed vi kan dele, og omvendt. Det er den samme kilde.

Når du rejser indad, så rejser du mod større bevidsthed om dig selv. Du rejser med et åbent sind og et åbent hjerte, du rejser for at kende alt det du møder. Det er denne parathed, der er så smuk i sig selv.

 Symbolhaven vil blive langt grundigere beskrevet i bogen, men her er nogle ord til inspiration:

Du kan for dit indre øje danne dig en have. Du kan være opmærksom på alle indtryk, følelser, farver eller billeder. Måske ser du en færdig have med mange detaljer, eller blot nogle få farver eller indtryk. Måske mærker du kun en følelse, det er alt sammen lige fint. Du kan skrive det ned eller du kan tegne det. Men alt det du møder i din indre have, fortæller noget om dig. Farverne, følelserne, blomster, træer, dyr og bygninger. Om det er en åben eller lukket have, om den er inddelt i rum. Hvor den ligger. Om den minder dig om noget. 

Du kan lægge mærke til kropslige reaktioner og du kan lægge mærke, hvad de enkelte elementer i haven symboliserer, i netop din verden. Hvad fortæller de om din inderste sjæl?

Hvordan er haven afgrænset? Og er den inddelt på en bestemt måde? Det kan være at der er en forhave, der er åben for alle, og et rum bagerste, der kun er for de få. Hvem i dit liv lukker du helt derind? Hvilke kvaliteter skal de mennesker, der besøger din have, besidde?

På et endnu dybere niveau finder vi det Indre Eventyr.  Her kan være væsener eller rum for de forskellige dele af dig. Der kan børn og voksne og skygger. Der kan være noget du er tryg ved. Og noget der gør dig bange eller utryg. Der kan være rum, der bærer på smerte og tab. Du kan overveje de forskellige rum eller figurer i dit Indre eventyr. Hvad betyder de? Hvordan står de i forholdet til hinanden?

Jeg kan godt lide billedet af en konge eller en dronning midt i haven.  En øvre instans, der rummer og favner og møder alle de andre dele. Der forsoner og forstår. En slags indre forælder eller kærlighedsfuld myndighed. Du kan spørge dig selv, hvordan du udvikler denne del af dig selv? Den del, der støtter og accepterer hele dig.

For i den sidste ende når du til dit hjertes port, og når du har fundet nøglen dertil, kan du møde skammen og selvhadet et andet sted fra.  Du vil ikke længere såre dig selv, lige så lidt som du vil såre andre.

Du vil langt hellere forstå. For af den følelsesmæssige bevidsthed kommer forståelsen, og af forståelsen kommer den Indre Kærlighed.

Og fra det punkt kan alt Kærlighed strømme ind i dit liv.


Kærligst

Psykolog Emilie Jahnnie Sigård.

Du kan købe min CD til sensitive hjerter, der bl.a indeholder en øvelse til Indre venskab og en selvværdsøvelse. Du kan se her på siden under CD ´er.

Fra d. 24/1 har jeg forsalg på min musik-CD til sensitive hjerter, med sange, der bl.a. handler om indre rum og Kærlighed.

 

Af aut. psykolog
Energipsykologisk Center
Energipsykologisk Center

Aut. Psykolog, forfatter, foredragsholder og sanger. Emilie Jahnnie Sigård

Aut. Psykolog, forfatter, foredragsholder og sanger
Emilie Jahnnie Sigård

Energipsykologisk center

tlf:2684 4596
mail@livsvejlederen.dk

Bog af Emilie Jahnnie

Det sensitive hjerte - Når alle døre står åbne


DKK 299,00


Psykolog Emilie Jahnnie Sigård læser op fra sin unikke bog om sensitivitet

Pressemeddelelse
Det Sensitive Hjerte

I ny bog giver psykolog og kunstner et anderledes bud på, hvordan livet leves med sensitivitet og sårbarhed

Læs mere her