Sårbarhed

Artikler, blogs m.m. som indeholder udtrykket "Sårbarhed"

Konsultation til det sensitive hjerte


Konsultation til det sensitive og sårbare hjerte.

 

"... Sensitive og sårbare mennesker, der har meget åbne hjerter, bærer efter min mening, kvaliteter med, som denne verden trænger til, som en ørken trænger til vand: empati, medfølelse, omsorg, indsigt, kreativitet, sanselighed, poesi, eftertænksomhed og følelsesmæssig dybde..."

 

Fra bogen " Det sensitive hjerte - når alle døre står åbne."


   Se mere her

Foredrag


Psykolog, forfatter og sanger Emilie Jahnnie Sigård kan bookes til foredrag eller workshop efter aftale. 

 AKTUELT!

Foredraget: Dybdepsykologiske forhold i sensitivitet og sårbarhed

Torsdag den 21 januar kl. 18.30 - 21.00 i Energipsykologisk Center.

Pris 100 kr. inkl kaffe/ the og en småkage

 


   Se mere her

Koncert og koncertforedrag


Der kan bookes en ren koncert eller et koncertforedrag, hvor der inddrages poetiske og magiske fortællinger fra det sensitive og sårbare hjerte.

 

 


   Se mere her

Når sensitive mennesker ender på briksen med stress


Psykologer ynder at bruge en lille model, der taler om sammenhængen mellem sårbarhed og stress. Jo mere sårbarhed der er til stede, des færre belastninger skal der til, før mennesker rammes af stress.På samme måde kan stress fremmane de potentielt sårbare aspekter af sensitiviteten. Og så er tale om den alvorlige stress, der virkeligt rammer nervesystemet og som får dele af hjernen til at forvente fare. Som følge af dette vil kroppen gå være i affekt, og reagere med en lang række symptomer. Sensitive mennesker har fra start af et mere modtageligt nervesystem end andre.


   Se mere her

Mine åbne døre til Kærlighedsforhold


Et meget personligt og selvbiografisk afsnit om mine tidlige og sårbare oplevelser. Fra kapitlet om Kærlighedsforhold i bogen:

Det sensitive hjerte:når alle døre står åbne.


   Se mere her

Et sneak peak fra min bog om dyb sensitivtet


Processen er i gang, jeg er på dyb rejse i spirituelle, dybdepsykologiske og kreative vinkler på den både dybe sensitivitet, men også der, hvor sensitiviteten bliver sårbar igennem traumer og psykiske sår. Det er smukt, det er udfordrende, det er ømt.


   Se mere her

Sneakpeak fra bogen til sensitive hjerter - Tilknytning.


Her er et sneakpeak fra min kommende bog til og om det sensitive og sårbare hjerte. Det lille afsnit er fra kapitlet om familiens betydning.


   Se mere her

Det indre venskab beskytter dit sensitive hjerte


Jeg har netop erfaret det endnu engang. Det indre venskab med mig selv, og dets styrke, og evne til at beskytte mit sensitive hjerte. Der var noget, der gjorde mig bange, og jeg tog mig selv ved hånden, og fik bedt om det rigtige og gjort de rigtige ting i forholdet til det sårbare i mig.


   Se mere her

Måder, hvorpå du kan skabe mere psykisk energi, og dermed sikre at du kan nyde din sensitivitet uden at tippe til psykisk sårbarhed


Jeg har netop denne weekend haft en inspirerende workshop med 14 dejlige mennesker, og endnu engang fik vi sat den psykiske energi på dagsordenen.

Jeg vil lige ridse op, hvad jeg før har sagt om psykisk energi, blandt andet på min 2. Cd:

Alle kulturer, på nær den vestlige, har et navn for den psykiske energi, der binder alting sammen. Det kan være prana, Chi elle manna.  Al udveksling mellem alt levende er energi, og det er naturvidenskaben heller ikke uenige i, om end den kommer fra en anden vinkel.


   Se mere her

Når stress bliver en måde at fungere på. Om de dybe lag i stress


Da jeg hastigt nærmer mig tiden for udgivelsen af min bog, der går dybt i det sensitive hjerte, og i både fin og smertelig sårbarhed, synes jeg at denne blog er en fin appetitvækker på noget af det, jeg i bogen, behandler mere dybdegående:


   Se mere her

Skillelinjen mellem sensitivitet og psykisk sårbarhed


Det var igen en rigtig fin oplevelse, at se kendte mennesker fortælle om deres angst, depression og psykiske sårbarhed på DR1 i. Det fryder mit psykologhjerte, at dansk Tv igen sætter dybe menneskelige temaer på dagsordenen. Der går sommetider lidt længe i mellem.


   Se mere her

Om Sensitivitet og traumer.


Når sensitive mennesker ender en i sårbarhedsproblematik med både sig selv og andre, der leder dem til psykolog, kan de ofte fortælle om bestemte mønstre i den familie de kommer fra. Det handler om en eller anden dynamik, der har betydet, at netop det sensitive barn får en rolle, hvor det skal være nemt, medgørligt, eller ansvarligt for andre i familien. Det kan være en position, hvor der er mindre plads til barnets behov, fordi andres behov fylder mere. Et sensitivt barn vil være mere tilbøjeligt til at få denne rolle, fordi det netop er sensitivt, og har en øget modtagelighed og senere, indføling og måske "gammelkloghed."


   Se mere her

Man kan kalde os, hvad man vil, men vi ER særligt sensitive.


Hvis ikke sensitiviteten forstås på sin egne præmisser, så kan det sensitive menneske blive set som nærtagende, neurotisk, personlighedsforstyrret og svageligt eller umodent. Og det kan åbne op for en masse krænkelser. Sårbarhed kan opfattes på mange måder, men at arbejde med begrebet "særligt sensitiv" er opbyggende, konstruktivt og ikke sygeliggørende. Det handler om at have et modtageligt sanseapparat og et fintfølende mellemmenneskeligt apparat. Og her er basis for kunstnere, forfattere og filosoffer, men også mennesker, der har noget at give andre, uanset profession.


   Se mere her

Smerte skaber mere smerte, tryk avler modtryk.


Tryk avler modtryk. Når den sårbare ikke bliver mødt på en omsorgsfuld eller respektfuld måde, reagerer vedkommende med negative følelser, som igen genererer negative følelser i den anden. Og så er feedback systemet etableret. Når empatien forsvinder, opstår der en maskinel holdning til medmennesket.


   Se mere her

Når viljestyrken slipper op, og du ikke kan tage dig sammen. SLÅ HJERTET TIL!


Det paradoksale er, at den strategi, der holder os i live i de første mange år, senere i livet bliver netop den faktor, der hindrer os i fremgang.  Hindrer os i at blive hele mennesker. Når vi udøver viljestyrke overfor det sårbare inderst inde.


   Se mere her

Lær at vise din sårbarhed


Lær at vise din sårbarhed. Artikel i Q af Annette Aggerbeck. August 2015.


   Se mere her

Kreativitet


Selv det mest smertelige kan bearbejdes i de kreative rum, og gennem den sårbare og sensitive hudløshed kan det bringes helt derind, hvor det kan forvandles. Det kan synges, males, tegnes, det kan sættes i scene som teater, det kan skrives, det kan siges, det kan råbes, det kan udtrykkes i smykker og ler og beton og glas.


   Se mere her

Lille film om det sensitive hjerte


Mit unikke syn på det sensitive og det sårbare - se min lille film. Her læser jeg op fra det kapitel i min nye bog, der fortæller om de åbne døre, og om, hvordan bogen fik sin titel.


   Se mere her

Anmeldelse af HSP- foreningen


"Emilie opfatter smukt sensitiviteten som udtryk for bevægelighed og vil gerne bevare ‘forestillingen om det sensitive hjerte som en fritflydende tilstand”. Der gives altså ingen færdige opskrifter i bogen, som i stedet inviterer læseren med en rejse, hvis formål er at ”heale, forløse og bringe balance i de strukturer, der bringer os væk fra glæden ved at have et sensitivt hjerte. Sensitiviteten er en meget smuk kvalitet, og den sårbarhed som åbner for dørene mellem mennesker og som blotlægger hjertets dybeste kvaliteter, er netop uendelig smuk”.

Læs mere her ved at klikke på link:

 

https://hsp-foreningen.dk/ressourcer/bog-det-sensitive-hjerte/


   Se mere her

Foredrag om sensitivitet og sårbarhed


AKTUELT!

Foredraget: Dybdepsykologiske forhold i sensitivitet og sårbarhed

Torsdag den 19. januar kl. 18.30 - 21.00 i Energipsykologisk Center.

Pris 100 kr. inkl kaffe/ the og en småkage.

 

Tilmelding sker ved betaling på mobilepay eller på mail: sensitiv@livsvejlederen.dk

26 84 45 96   Skriv FOREDRAG.

 


   Se mere her

Aut. Psykolog, forfatter, foredragsholder og sanger
Emilie Jahnnie Sigård

Lyngby Hovedgade 39, 2 th

2800 Kgs. Lyngby

tlf:2684 4596

mail@livsvejlederen.dk


Psykolog Emilie Jahnnie Sigård læser op fra sin unikke bog om sensitivitet

Pressemeddelelse
Det Sensitive Hjerte

I ny bog giver psykolog og kunstner et anderledes bud på, hvordan livet leves med sensitivitet og sårbarhed

Læs mere her