Familieproblemer

Artikler, blogs m.m. som indeholder udtrykket "Familie"

Sneakpeak fra bogen til sensitive hjerter - Tilknytning.


Her er et sneakpeak fra min kommende bog til og om det sensitive og sårbare hjerte. Det lille afsnit er fra kapitlet om familiens betydning.


   Se mere her

PSYKOLOG-BREVKASSEN d. 16-6-14


En kvinde skriver til mig, at hun kæmper med sig selv efter nogle meget alvorlige traumer i den nærmeste familie. Hun kan ikke dele det med sine nære, som har svært ved at rumme det, hvilket desværre er en almindelig problematik. Hun oplever sorg, afmagt, konstant stress i kroppen og tab af tillid til andre, ligesom hun ikke føler lyst til ting, der før var en glæde.


   Se mere her

Om Sensitivitet og traumer.


Når sensitive mennesker ender en i sårbarhedsproblematik med både sig selv og andre, der leder dem til psykolog, kan de ofte fortælle om bestemte mønstre i den familie de kommer fra. Det handler om en eller anden dynamik, der har betydet, at netop det sensitive barn får en rolle, hvor det skal være nemt, medgørligt, eller ansvarligt for andre i familien. Det kan være en position, hvor der er mindre plads til barnets behov, fordi andres behov fylder mere. Et sensitivt barn vil være mere tilbøjeligt til at få denne rolle, fordi det netop er sensitivt, og har en øget modtagelighed og senere, indføling og måske "gammelkloghed."


   Se mere her

Familiens betydning - Om tilknytning


Når vi er små børn, er tilknytning et spørgsmål om liv eller død. Det tidlige bånd er både biologisk og psykologisk drevet, for barnet kan ikke overleve uden mor. Efterhånden som vi vokser til, får tilknytningen betydning for dannelsen af en række funktioner i vores indre kerne.


   Se mere her

Aut. Psykolog, forfatter, foredragsholder og sanger
Emilie Jahnnie Sigård

Lyngby Hovedgade 39, 2 th

2800 Kgs. Lyngby

tlf:2684 4596

mail@livsvejlederen.dk

Fremhævede produkter

Bog. Det sensitive hjerte - fri fragt

DKK 299,00

Produktgrupper


Psykolog Emilie Jahnnie Sigård læser op fra sin unikke bog om sensitivitet

Pressemeddelelse
Det Sensitive Hjerte

I ny bog giver psykolog og kunstner et anderledes bud på, hvordan livet leves med sensitivitet og sårbarhed

Læs mere her