Angst

Artikler, blogs m.m. som indeholder udtrykket "Angst"

Angsten for at miste


Et fint, lille poetisk kapitel om angsten for at miste den elskede...

Fra kapitlet om Kærlighedsforhold i bogen:

Det sensitive hjerte: når alle døre står åbne.


   Se mere her

Om drømmenes betydning


En kvinde undrer sig over, at hun hele livet, hver nat, har drømt mange drømme, der gør stort indtryk på hende. Drømmene efterlader hende med en masse svære følelser, såsom skyld og uro i maven, og en angst for at sove, samt en overvældende tristhed om morgenen. Kvinden har arbejdet vældigt meget med problemet, og prøvet mange dybe metoder, men uden held i netop dette område.


   Se mere her

Skillelinjen mellem sensitivitet og psykisk sårbarhed


Det var igen en rigtig fin oplevelse, at se kendte mennesker fortælle om deres angst, depression og psykiske sårbarhed på DR1 i. Det fryder mit psykologhjerte, at dansk Tv igen sætter dybe menneskelige temaer på dagsordenen. Der går sommetider lidt længe i mellem.


   Se mere her

Kunsten at arbejde med sorg, smerte og angst igennem kreative processer.


Forleden dag var der noget dybt inde fra, der talte til mig. Sommetider er det en vis kvinde, der sidder under en bredskygget hat ved en gammel eg. Andre gange er det en engel, der er vævet af næsten usynligt stof. Men denne gang kom det et nyt sted fra, og det sagde " hvis angsten vil vise dig noget, og du ikke går med, så er der ikke noget at vise og ikke noget at se" Og siden den dag er jeg ikke gået med, hvilket betyder, at angsten er skrumpet ind på bemærkelsesværdig vis. Det er den kreative stemme, der rakte mig en hjælpende hånd, da nøden var størst.


   Se mere her

Når overbelastning bliver til angst og depression. Om at omdanne mørke til lys.


Det er centralt at lære, ikke konstant at "gå i smertekrop". For det er et lidelsesfuldt sted at være, der sænker livskvaliteten og ripper op i gamle sår. Det rum i os, er en vigtig del af os, som giver os dybde, erfaring og medfølelse med andre. Men det skal ikke dominere.


   Se mere her

Når kreativitet og sensitivitet skaber angst - Om at omdirigere sin energi.


På et mindre videnskabeligt plan har jeg altid følt og oplevet at meget kreative mennesker har en åbning ind til dybe, skjulte områder i psyken, både smukke og grimme. Der skal være rifter i oplevelsen af den almindelige virkelighed for at noget kreativt kan opstå. Og lige der, hvor kreativiteten opstår, kan der også findes angst.


   Se mere her

Aut. Psykolog, forfatter, foredragsholder og sanger
Emilie Jahnnie Sigård

Lyngby Hovedgade 39, 2 th

2800 Kgs. Lyngby

tlf:2684 4596

mail@livsvejlederen.dk


Psykolog Emilie Jahnnie Sigård læser op fra sin unikke bog om sensitivitet

Pressemeddelelse
Det Sensitive Hjerte

I ny bog giver psykolog og kunstner et anderledes bud på, hvordan livet leves med sensitivitet og sårbarhed

Læs mere her