Stress

Artikler, blogs m.m. som indeholder udtrykket "Stress"

Når sensitive mennesker ender på briksen med stress


Psykologer ynder at bruge en lille model, der taler om sammenhængen mellem sårbarhed og stress. Jo mere sårbarhed der er til stede, des færre belastninger skal der til, før mennesker rammes af stress.På samme måde kan stress fremmane de potentielt sårbare aspekter af sensitiviteten. Og så er tale om den alvorlige stress, der virkeligt rammer nervesystemet og som får dele af hjernen til at forvente fare. Som følge af dette vil kroppen gå være i affekt, og reagere med en lang række symptomer. Sensitive mennesker har fra start af et mere modtageligt nervesystem end andre.


   Se mere her

Når stress bliver en måde at fungere på. Om de dybe lag i stress


Da jeg hastigt nærmer mig tiden for udgivelsen af min bog, der går dybt i det sensitive hjerte, og i både fin og smertelig sårbarhed, synes jeg at denne blog er en fin appetitvækker på noget af det, jeg i bogen, behandler mere dybdegående:


   Se mere her

PSYKOLOG-BREVKASSEN d. 16-6-14


En kvinde skriver til mig, at hun kæmper med sig selv efter nogle meget alvorlige traumer i den nærmeste familie. Hun kan ikke dele det med sine nære, som har svært ved at rumme det, hvilket desværre er en almindelig problematik. Hun oplever sorg, afmagt, konstant stress i kroppen og tab af tillid til andre, ligesom hun ikke føler lyst til ting, der før var en glæde.


   Se mere her

Om overspisning, afhængighed og energiregnskab. Og om at ville sig selv


Undersøgelser viser, at sukker og kulhydrater, for en kort stund udløser "lykkestofferne" i hjernen og giver et boost af energi.

Alene tanken om sukker kan udløse disse stoffer og skabe en positiv forventning og et løft i den psykiske energi.

Afhængigheden af sukker og mad med de tungere kulhydrater er altså helt reel, og jeg ser ofte sammenhængen mellem overspisning og stress/udbrændthed.


   Se mere her

Aut. Psykolog, forfatter, foredragsholder og sanger
Emilie Jahnnie Sigård

Lyngby Hovedgade 39, 2 th

2800 Kgs. Lyngby

tlf:2684 4596

mail@livsvejlederen.dk


Psykolog Emilie Jahnnie Sigård læser op fra sin unikke bog om sensitivitet

Pressemeddelelse
Det Sensitive Hjerte

I ny bog giver psykolog og kunstner et anderledes bud på, hvordan livet leves med sensitivitet og sårbarhed

Læs mere her