Poesi

Her er nattemørkt, og jeg undrer mig over, hvorfor mine øjne er som to pivåbne vinduer, der stadig søger at se, mens de famler panisk rundt i deres huler. Snart vil jeg overgive mig til det barmhjertige mørke og lade det indhylle mig i sit stjerneløse tæppe. Og snart vil min kontur indstille sin sitren, mit hjertes ur gå i stå, mine øjne falde tilbage i deres kranium, mine ører standse deres trommen. For her er en higen efter død, en salig intethed, en musestille helligdom. Jeg falder i en drømmeløs søvn, men vækkes af en fjern lyd af fodtrin, så fine af de næsten er uhørlige. De bevæger sig rytmisk, tættere på og længere væk, nærmere og fjernere. Jeg følger med, jeg bevæger mig svævende igennem det uendelige rum. Mørket bliver tættere og tættere, og jeg bevæger mig sanseløst mod de fodtrin, det eneste tegn på liv, uden at vide, om jeg jager i blinde. Men mørket slides op og slår huller i sig selv. Og udenfor har lyset ventet en tidsalder på sin modsætning, og nu strømmer det ind og synliggør mig, skinner gennem mine øjenlåg, der gemmer på mit modstræbende blik.

 

Jeg forelskede mig i lyrik i teenageårene. Og altid har jeg set verden igennem metaforer, og set altings forbundethed.

Jeg skriver i min bog:

Vi kan bruge så mange andre ord og så mange andre indre oplevelser, end dem vi sommetider begrænser os til. Jeg kan sige til min mand: ”Jeg elsker dig!” eller jeg kan sige: Tak for de atomer, der har organiseret sig til lige præcis at være dig. Gud har designet dig til mig.” På den måde rykker jeg mig fra et udsagn til en hel fortælling om det, jeg føler.

Jeg skriver lige nu på at lyrisk værk, der samler mine sansninger af verden, men også de erindringsbilleder, der stadig værker i det indre landskab.

Aut. Psykolog, forfatter, foredragsholder og sanger. Emilie Jahnnie Sigård

Aut. Psykolog, forfatter, foredragsholder og sanger
Emilie Jahnnie Sigård

tlf:2684 4596
mail@livsvejlederen.dk

4070 Kirke Hyllinge (Lejre)
2830 Virum

Bog af Emilie Jahnnie

Det sensitive hjerte - Når alle døre står åbne


DKK 299,00


Psykolog Emilie Jahnnie Sigård læser op fra sin unikke bog om sensitivitet

Pressemeddelelse
Det Sensitive Hjerte

I ny bog giver psykolog og kunstner et anderledes bud på, hvordan livet leves med sensitivitet og sårbarhed

Læs mere her